preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo

Obavijesti

Dan sjećanja

Autor: SANDA KANIŽA, 17. 11. 2021. 17:17

18. studenoga obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Današnji nastavni sati bili su posvećeni Domovinskom ratu, vukovarskim žrtvama i hrvatskim braniteljima. Paljenjem lampiona ispred škole željeli smo pokazati duboko poštovanje svim žrtvama Domovinskog rata. Hvala vam i nikad vas nećemo zaboraviti.

Foto galerija

 [više]

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Autor: SANDA KANIŽA, 17. 11. 2021. 17:04

Danas, 17. studenoga, u 4. šp obilježili smo Dan svjesnosti  prijevremenom rođenju. Za našu palčicu Boženu i sve palčiće svijeta palac gore!

Sretan vam vaš dan, mali heroji! I vašim hrabrim roditeljima!

 [više]

Međunarodni dan tolerancije

Autor: SANDA KANIŽA, 16. 11. 2021. 22:15

Baš svaki puta dobrotu kad biraš
Pojača se svjetlo, smanji se tama.
Budućnost ljepšu tako kreiraš.
Tajna boljeg svijeta tu je, u nama!

16. studenoga obilježili smo Međunarodni dan tolerancije u 4. šp. Pogledali smo film "The wrong rock", obradili pjesmu Kuzmana Landeka Ljudi, naučili pozdraviti na hrvatskom znakovnom jeziku i napisati svoje ime na brajici. Izradili smo plakat i nalijepili svoje poruke tolerancije.

Naučili smo da biti tolerantan ne znači trpiti nekoga već ga prihvaćati sa svim njegovim različitostima. Zaključili smo da ćemo ljude dijeliti prema dobroti, a ne  prema ljepoti!

 [više]

Plavo srce iz Širokog Polja za podizanje svijesti o šećernoj bolesti

Autor: SANDA KANIŽA, 15. 11. 2021. 17:55

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se 14. studenoga.

Budući da jedan od dvoje oboljelih u svijetu nema postavljenu dijagnozu šećerne bolesti, rano otkrivanje i liječenje su ključni u sprečavanju nastanka komplikacija ove bolesti. Podizanje svijesti o znakovima, simptomima i rizičnim čimbenicima su stoga od velike važnosti za pravodobno otkrivanje šećerne bolesti.

Učenici naše škole poslali su veliko srce svima oboljelima od šećerne bolesti i tako obilježili Svjetski dan šećerne bolesti.

 [više]

Međunarodni dan izumitelja

Autor: SANDA KANIŽA, 14. 11. 2021. 12:16

8. studenoga na satu razrednika u 4. šp razredu obilježili smo Međunarodni dan izumitelja.

Naučili smo što su izumili Nikola Tesla, Faust Vrančić, David Schwartz, Ferdinand Kovačević, Ivan Vučetić, Josip Belušić, Ruđer Bošković... Saznali smo da su hrvatski izumi mehanička olovka (penkalo), brodski kompas, dinamo, antibiotik azitromicin (Sumamed)... 

Učenici su odabrali po jednog hrvatskog izumitelja te o njemu napravili plakat. Na izvannastavnim aktivnostima smo i mi bili izumitelji te smo od ponuđenih materijala napravili vlastiti katapult za natjecanje u ispaljivanju stikeeza.

 

 

 

Pokušajte riješiti kviz o hrvatskim izumiteljima

Foto galerija

 

 

 

 [više]

Jesenski sajam 2021.

Autor: SANDA KANIŽA, 26. 10. 2021. 09:00

U petak, 22. listopada, održan je četvrti Jesenski sajam u našoj školi u Širokom Polju. Uzbuđenje oko Sajma nije mogla pokvariti ni kiša koja je baš na otvorenju odlučila padati kao iz kabla. Učenici su pažljivo uredili svoje prodajne štandove i predstavili svakakva čuda vlastite izrade – od različitih kolača, pogačica i kiflica, do najfinijih pekmeza, ručno oslikanih svijećnjaka, teglica i kišobrana, jesenskih vijenaca i sadnica čuvarkuća. Holom škole širio se neodoljiv miris pečenih kestena, kokica i šećerne vune. Kao da to nije dovoljno, Dramska skupina predmetne nastave je s učiteljicom Anom Šašvari uvježbala i malu predstavu koju su izveli nakon ravnateljevog otvaranja Sajma.

Hvala svima koji su posjetili naš sajam. Znamo da ste otišli s malo praznijim novčanicima, ali punih ruku i srca dječjih osmjeha i kreativnosti.

Fotografije sa sajma možete pogledati OVDJE.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje:  

1. razred 

Tajana Ribar Fekete

srijeda, 2. sat

 

2. razred

Tomislava Kranjčević Culek

ponedjeljak, 3. sat

 

3. razred

Verica Sučić

utorak, 4. sat

 

4. razred

Sanda Kaniža

utorak, 2. sat

 

5.  razred

Ana Šašvari

srijeda, 3. sat

 

6. razred

Judi Makonnen Rajnović

utorak, 4. sat

 

7. razred

 

Dinko Pervan

ponedjeljak, 5. sat

 

8. razred

Mihovil Mašić

 srijeda, 2. sat