preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo

 > Knjižnica
Knjižnica

Radio - uvijek s nama i oko nas

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 6. 5. 2020. 08:58

Radio je od davnina s nama. Prisutan je svuda i uvijek. Često ga slušamo usput i informacije usvajamo nesvjesno, usput. Ako želimo, moderna nam tehnologija omogućuje da nekom sadržaju pristupimo i 'na zahtjev'. Tako možemo doći i do radioigara za djecu.

 [više]

Modra lasta i Smib s nama su i u svibnju!

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 5. 5. 2020. 12:00

Jesu li špiljski ljudi rezali nokte, otkuda krokodilske suze i zašto jabuka pluta, a kruška tone, samo su neke od zanimljivih pitanja na koje će vam odgovoriti novi broj Modre laste. Osim Modre laste, kao i protekla dva mjeseca, Školska knjiga časti nas i besplatnom online verzijom Smiba koji je namijenjen nižim razredima.

 [više]

Noć knjige i Dan knjige

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 25. 4. 2020. 20:32

Povodom Noći knjige, Dana Hrvatske knjige, ali i Svjetskoga dana knjige, naši su đaci imali priliku izabrati i prihvatiti izazov. Uz malo volje bilo je lako sudjelovati. Učenici su mogli birati žele li fotografirati svoju policu s knjigama ili će se poigrati naslovima i stvoriti pjesmu ili prozni tekst. Svoje su radove poslali knjižničarki. Sudeći po njima, još uvijek ima onih koji cijene knjige.

 [više]

Priče za naše najmlađe

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 16. 4. 2020. 14:00

 Dragi naši najmlađi učenici!

    Ako ste zavoljeli priče Hrabrica i Petra uči plivati, a znam da jeste, jer ste to jako, jako često čitali u školskoj knjižnici, onda ćete rado poslušati priče koje vam priča Željka Horvat Vukelja - gospođa koja piše vama drage priče. Pogledajte video priče.

 [više]

Razmisli prije nego podijeliš!

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 15. 4. 2020. 13:30

 Neograničena je količina informacija koja nam je svakodnevno dostupna. U vrijeme pandemije informacije stižu do nas i u većoj količini nego je to uobičajeno. Budite oprezni. Promislite je li vjerodostojan izvor koji vam nudi informaciju. Pazite na prijevare koje vrebaju u ruhu lažnih informacija koje šire paniku ili u vidu kupnje. 

 [više]

Dan medijske pismenosti

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 14. 4. 2020. 10:17

Dan medijske pismenosti 2020.

  Budući da će mnoga djeca i mladi u ovom razdoblju nastave na daljinu provoditi i više vremena nego inače uz pametne telefone i računala, odnosno uz različite sadržaje na internetu, društvenim mrežama i platformama za razmjenu videozapisa i komunicirati putem aplikacija za dopisivanje, važno je da znaju sigurno i odgovorno koristiti sadržaje.

 [više]

Časopisi na dohvat ruke

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 8. 4. 2020. 18:48

 Školska knjiga odlučila je dati besplatan pristup svojim dječjim časopisima. Tako sada svatko od vas može pročitati novi broj Modre laste i Smiba. Svaki mjesec novi broj.

 [više]

Virtualne šetnje muzejima

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 6. 4. 2020. 19:21

 Kako biste slobodno vrijeme popunili na zanimljiv i poučan način, pogledajte virtualne šetnje muzejima.

 [više]

Do knjige preko poveznice!

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 3. 4. 2020. 12:03

   Kako do knjige? Lako! U nastavku pogledajte koje vam se poveznice nude i pročitajte što biste na njima mogli pronaći za sebe.

 [više]

Travanj voli knjige!

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 1. 4. 2020. 11:46

 Dan hrvatske knjige obilježava se od 1996. godine. Taj je dan odabran i izglasan  tada odlukom Hrvatskoga sabora jer je 22. travnja 1501. godine Marko Marulić dovršio Juditu, svoje najpoznatije djelo na hrvatskome jeziku. To je važno zato što su do tada djela bila pisana na latinskome jeziku.

 [više]

Knjižnica vas zove u virtualni prostor!

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 25. 3. 2020. 11:35

   Dragi naši učenici,

  iako naša školska knjižnica čeka da se vratite i ispunite ju svojom radoznalošću, igrom i smijehom, ona je s vama. Posjetite poveznice koje će se za vas objavljivati na ovome mjestu. Knjižnica u tom slučaju ne mora 'dolaziti' u svaku razrednu grupu na yammeru ili viberu. Vi dođite k njoj i vidite koje vam zanimljivosti donosi.

 

                                                                                            Vaša knjižničarka

 [više]

Arhiva naših vijesti