preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo

 > Knjižnica
Knjižnica

Prvašići ugostili književnicu

Autor: Ivana Vranaričić, 8. 12. 2023. 16:51

Nada Mihoković Kumrić autorica je romana za djecu i mladež Lastin rep, Mrazovac, Vjetar kroz kosu, Rep, ali ne lastin i Tko vjeruje u rode još. Prve je romane predstavljala u našoj školi još 2009., a ovom se prilikom našim se učenicima predstavila zbirkom priča Znali su što žele u kojoj su sadržane duhovite priče o doživljajima iz svakodnevnice obitelji, a upućuju maloga čitatelja kako biti svoj.

 [više]

Književnica Irena Ivetić družila se s drugim razredima

Autor: Ivana Vranaričić, 29. 11. 2023. 19:02

Drugi razredi družili su se s književnicom
„Mama, kupi mi konja!“ naslov je zbirke priča za djecu i povod druženju s književnicom Irenom Ivetić. Ova autorica piše za djecu, ali i radi s djecom – učiteljica je razredne nastave koja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u tome poslu, ali i nekoliko izdanih knjiga.
 [više]

Dijete u ratnom Vukovaru

Autor: Ivana Vranaričić, 16. 11. 2023. 06:37

Vukovar je grad koji ima posebno mjesto u srcima svih nas koji volimo našu domovinu i cijenimo slobodu koju sada uživamo. Njegovi su stanovnici tri mjeseca trpjeli granatiranja i uvjete života nedostojne čovjeka, a na kraju su prognani ili zarobljeni. Studeni je mjesec u kojemu se prisjećamo tih dana. Ove smo godine imali priliku čuti iz prve ruke kako je to doživjelo dijete.

 [više]

Vrutak 2023 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tomislav Milanović, 28. 8. 2023. 11:57

Poštovani roditelji,

 

objavljen je novi broj učeničkog lista Vrutak.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti