preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo

 > Knjižnica
Knjižnica

Do knjige preko poveznice!

Autor: IVANA VRANARIČIĆ, 3. 4. 2020.

   Kako do knjige? Lako! U nastavku pogledajte koje vam se poveznice nude i pročitajte što biste na njima mogli pronaći za sebe.

U okviru pilot-projekta e-Škole objavljena su ukupno 72 lektirna djela. Od toga je broja 36 osnovnoškolskih naslova. Sve e-Lektire dostupne su u Web, PDF i ePub formatima. Za svaku od e-lektira dostupan je i poseban format prilagođen čitanju na brailleovim digitalnim uređajima. 

Da biste pristupili, trebate upisati svoju lozinku koju ste dobili od Carneta (onu koju koristite i za pristup e Dnevniku). 

https://lektire.skole.hr/

 

Na  poveznici http://dzs.ffzg.unizg.hr/popis.htm možete također pronaći neke od lektirnih naslova. Jednostavno se pretražuje.Za razrednu nastavu ovdje se može pronaći samo djela Ivane Brlić Mažuranić, a za predmetnu je nastavu tu nekoliko naslova.

Ako biste htjeli pročitati omiljenu Duricu, nalazi se ovdje.

 

Na poveznici  ovdje možete pronaći neke dječje naslove. Možete pretraživati po naslovu, po jeziku, po temi, po dobi čitatelja... Ne morate se uopće registrirati, a zgodna je za znatiželjne koji bi htjeli pročitati i nešto na stranome jeziku.