Dani kruha obilježeni na više načina
Autor: Ivana Vranaričić, 21. 10. 2021.
Povodom Dana zahvale za plodove Zemlje - Dana kruha učenici 1.a razreda posjetili su pekarnicu Slavonija. Vidjeli su kako se pripremaju kruh, pecivo, pizza i burek. Na odlasku su ih srdačni domaćini počastili ukusnim pecivom.
Četvrti c sam je pekao kruh, i to ne samo pekao, nego i naučio cijeli proces izrade; od dizanja kvasca i miješenja tijesta, do dizanja tijesta i pečenja samoga kruha. Prošli su cijeli proces, a to im i nije prvo iskustvo kuhanja jer su članovi grupe Domaćinstvo u kojoj su, kroz prošle dvije školske godine, već stekli razna iskustva.
U isto su se vrijeme mali Kuševčani, učenici prvog i četvrtog razreda, sa svojim učiteljicama Kristinom i Silvijom pripremali i za Jesenski sajam i obilježavali Dane kruha. Za sajam su pripremali ukrase od glinamola i papira, ukrašavali staklenke te izrađivali jesenske lampione.Tijekom tjedna učenici su donosili sastojke te pravili slane pogačice sa sirom i čokoladne muffine. Razgovarali su sa svojim učiteljicama o kruhu i o tome kako svaki posao trebamo raditi s ljubavlju.
1.a:
4.c:
1. i 4. r. PŠ Kuševac:
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |