2020-06-19 12:27:11

Preventivni program Ljubav u pokretu

Ljubav u pokretu preventivni je program koji smo u ovoj školskog godini realizirali u suradnji sa Centrom za osobni i profesionalni razvoj "Sreća" iz Rijeke uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Primorsko-goranske županije. 

Autorica programa Gordana Galetić osmislila je preventvni program koji djeci omogućava izražavanje i pojačani razvoj potencijala kombiniranjem različitih kreativnih tehnika (objedinjuje tehnike art terapije, tehnike proizašle iz terapije pokretom i plesom i psihodrame te druge ekspresivne, tjelesno orijentirane i kreativne tehnike).

Slučajno odabrani učenici 5. razreda matične škole sudjelovali su u radionicama tijekom ove školske godine. Kroz igru i na zabavan način djeca su učila o tome kako biti uspješan u životu, kako biti još zadovoljniji kao i niz drugih za svakodnevni život važnih vještina. 

Putem boja, razgovora, likovnog i pisanog izražavanja, korištenjem pokreta i glazbe, rada u malim grupama i na druge načine, djeca vježbaju kreativnostt i druge životno važne vještine ( govorništvo i javni nastup, samopouzdanje i samopoštovanje, vještine rješavanja problema, ovladavanje tremom, umijeće nošenja sa stresom itd.).

Kreativnost sama po sebi kao vještina otvara niz potencijala te takva multiplifikacija djelovanja čine ovu izvannastavnu aktivnost vrlo moćnom metodom. Djeca su bila iznimno zadovoljna radom i programom.

Jasmina Bićanić


Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo