2020-03-12 21:37:00

Otvorili smo vrata Škole

Boje, oblici, zvukovi, mirisi i okusi nastajali su danas pod prstima djece, roditelja i učitelja, ali i svakoga gosta koji se odlučio posjetiti nas na Danu otvorenih vrata koji se u našoj školi održava već nekoliko godina. Povod je ovome danu rođendan biskupa Josipa Antuna Ćolnića po kome je i nazvana naša škola, a obilježavamo ga 11. ožujka.

Svatko je mogao odabrati radionicu ovisno o svome zanimanju. Izbor je bio zaista bogat; od izrade čestitki, lepeza, okvira za slike od drveta ili kartona, gipsanja grana, oslikavanja prostora ispred škole, izrade afričkoga nakita, cvjetića od čipke, do stvaranja i programiranja glazbe, pravljenja zdravih voćnih obroka, primjene kemije, "Spellinga Bee"

 

i "Dancing Texasa" kviza znanja, do radionica koje su popularizirale tradiciju; gombice od vune, fritule, jaja šarana voskom, glagoljica na više načina, straničnici s motivom zlatoveza i trešnjica.  Nastali su mnogi lijepi radovi, a usput smo svi ponešto i naučili jedni od drugih.

Iako se mirisi ne mogu dočarati fotografijama, dio atmosfere i primjeri radova mogu pa zavirite u galeriju fotografija  za matičnu školu, ali i za Široko Polje i Kuševac.


Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo