preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest i upute za povratak učenika na nastavu od 25. svibnja 2020.

Autor: ZVONKO BELVANOVIĆ, 22. 5. 2020.

Poštovani roditelji,
sukladno novim Uputama HZJZ i Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 25. svibnja 2020. godine omogućuje se uključivanje sve djece od 1. do 4. razreda u škole. Stoga od ponedjeljka 25. svibnja svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. 

Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.
 
Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.
 
Važno je da se roditelji pridržavaju sljedećih uputa:
da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19 
• da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.
 
Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
 
U školi se provode sve mjere zaštite učenika i zaposlenika koje su propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U privitku obavijesti su i detaljne upute HZJZ-a, upute roditeljima i školski protokol.
 

Roditelji ili druge osobe u pratnji djeteta mogu dovesti dijete u školu, ali nije dozvoljen njihov ulazak u školu. Ispred ulaza u školu, kod ulaska i izlaska iz ustanove, te u ustanovi, svim se osobama savjetuje da drže međusobni razmak (1,5 m). Međusobni razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva.

Idalje je obvezno je nošenje preobuke u školi.


Roditelji ne mogu ulaziti u školu. Informacije i roditeljski sastanci obavljaju se i dalje telefonskim putem ili videopozivom.


Djeca ne nose zaštitne maske.

Svi učenici matične škole i područne škole Široko Polje dolaze na nastavu u 8 h, a u područnoj školi Kuševac u prvu smjenu dolaze 3. i 4. razredi, u 14h prvi i drugi razredi. Na ulazu će ih upućivati djelatnici škole.

 

 Draga djeco,
vidimo se u ponedjeljak!!!
 
 


Priloženi dokumenti:
Upute_vrtici_skole.pdf (120.29 KB)
Roditeljima.png (2.00 MB)
provedbeni_plan.pdf (2.33 MB)


UDŽBENICI ZA 2020./2021.
VRUTAK
Video

ZBOR OŠ J. A. ĆOLNIĆA

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo / Trg N. Š. Zrinskog 4, HR-31400 Đakovo / os-jacolnica-dj.skole.hr / ured@os-jacolnica-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju