preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Stručno usavršavanje naših učitelja

Autor: ZVONKO BELVANOVIĆ, 13. 9. 2019.

Naš učitelj Mario Racić sudjelovao je od 4. do 7. rujna na aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) u estonskom gradu Tallinnu. Bio je to kontaktni seminar pod nazivom Enhancing Digital Competences in Education and Training, a sedamdesetak sudionika iz raznih europskih zemalja pokrivali su područja od osnovnoškolskog, srednjoškolskog te visokog obrazovanja.

Cilj seminara bio je sudionicima u okviru programa Erasmus+ pružiti priliku za pronalazak projektnih partnera zainteresiranih za ostvarivanje strateškog partnerstva (KA2) u području jačanja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i digitalnih vještina i kompetencija. Nadalje, cilj je razmjena dobre prakse u navedenom području, uz naglasak na međusektorsko učenje i povezivanje.

Još u svibnju je Agencija za mobilnost i programe EU objavila natječaj za sve predstavnike iz područja obrazovanja da osmisle kvalitetan projekt i prijave se. Učitelj Mario Racić dobio je najveći broj bodova iz područja osnovnoškolskog obrazovanja te je pozvan da sudjeluje na kontaktnom seminaru u Tallinnu.

Prema riječima učitelja Racića, seminar je bio odlično organiziran te je ispunio svoju svrhu. Sudionici su upoznati kako osmisliti kvalitetan projekt, napisati ga te prijaviti svojim nacionalnim agencijama.

Učitelj Mario osmislio je projekt s kolegama iz Estonije, Latvije, Poljske i Bugarske prema kojem bi učenici predstavljali svoju zemlju, grad i školu, ali ujedno i putovali u navedene zemlje i učili nešto o njima. Sam cilj projekta je da učenici razumiju doba u kojem živimo, da cijene svoju zemlju, ali da ujedno budu i  građani Europi, spremni učiti u svakom okruženju, služiti se stranim jezicima i digitalnim alatima. Sljedeći korak biti će ispuniti prijavne obrasce, prijaviti projekt nacionalnim agencijama te se nadati pozitivnom odgovoru. Sljedeći natječajni rok Europske komisije za program Erasmus+ biti će početkom 2020. godine.
UDŽBENICI ZA 2020./2021.
VRUTAK
Video

ZBOR OŠ J. A. ĆOLNIĆA

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića Đakovo / Trg N. Š. Zrinskog 4, HR-31400 Đakovo / os-jacolnica-dj.skole.hr / ured@os-jacolnica-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju